İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Nurettin Topçu Anadolu Lisesi

Fırat YALÇIN - PSİKOLOJİK DANIŞMAN

1992 Adana-Ceyhan doğumludur. İlkokul ve ortaokulu Ceyhan Gazi İlköğretim okulunda, liseyi ise Osmaniye-Düziçi Fen Lisesinde okuyup 2009 yılında mezun olmuştur. 2014´de Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü bitirdi ve aynı yıl İzmir Bayındır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olarak atanmıştır. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığından Psikolojik Danışman Teğmen nasbıyla terhis olmuştur. Sonrasında bir sene İzmir´in Kiraz ilçesinde bir ortaokulda görev yapmıştır.

Psikolojik danışma alanında bilişsel davranışçı terapi ve çözüm odaklı kısa süreli psikolojik danışma ekollerini benimsemiştir.

Travma ve krize müdahale, bağımlılıkla mücadele, psikososyal destek alanlarında MEB başarı belgesi bulunmaktadır.

Mesleki ilgi alanı; ergenlik dönemi özellikleri ve ergenlerle iletişim, kariyer planlama, verimli ders çalışma teknikleri, aile içi iletişim ve iletişim çatışmaları.

2019 Yılından bu yana okulumuzda Psikolojik danışmanlık yapmaktadır.