İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Nurettin Topçu Anadolu Lisesi

02163654416 GSM 05333969396
EYÜP SULTAN MAH. ŞAH CİHAN CAD. NO 42 / 1 SANCAKTEPE / İSTANBUL
Vizyon
Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan güven dolu bir eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olmak. Öğrencilerimizi, sağlıklı iletişim kurabilen, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, özgüveni tam, sorumluluk alabilen, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, teknolojiye hakim, üretken ve yaratıcı, araştırma yapmaya ve öğrenmeye meraklı, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, insana, topluma ve doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirmek. Ülkemizin ve dünyanın seçkin üniversitelerine öğrenci yerleştiren güçlü bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Amaçları ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda, iktisadi, sosyal ve kültürel bakımdan tam donanımlı, çağdaş uygarlığı özümsemiş, milli ve manevi değerlere saygılı, ulusal kimlik ve evrensel kişilik kazanmış, ülke geleceğini biçimlendiren bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim (Tam Gün Eğitim)
Doğalgaz Kaloriferli-Klima
İngilizce-Almanca
Ulaşım
Okulumuz ilçe merkezine 3,5 Km uzaklıktadır. 19YK ve 131K İETT hatlarını kullanarak okulun dış kapısının önünde inip okulumuza ulaşabilirsiniz. Ayrıca okulumuz 11P - 14ES - 14YE ve 19ES hatları ile EVPA DURAĞI´nda inerek 7 dk yürüme, 14KS - 320A ve 18UK hatları ile KAMER SK. DURAĞI´nda inerek 12 dk yürüme mesafesindedir. Okulumuz 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Mesleki Eğitim Merkezi ile yan yana konumlanmıştır.
Okulumuz öğrenci servisleri mevcuttur.
İlçe Merkezi
3,5 km
OBP: 93,8 (2023 Yılı)
İstanbul Medeniyet Üniversitesi / Beş Boyutlu Gelecek Projesi kapsamındadır.
Okulumuz 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında eğitim öğretime başlamıştır.